Ion Ganea, fost lucrător al Securităţii, potrivit CNSAS, a obţinut un mandat de senator în judeţul Tulcea, din partea PMP, în urma redistribuirii. PSD a câştigat două mandate de deputat şi unul de senator, în timp ce PNL, două de deputat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Tulcea, în prima fază au fost distribuite trei din cele şase mandate, unul de senator şi două de deputat, acestea revenind PSD. Apoi, după redistribuirea la nivel naţional, cel de-al doilea mandat de senator a fost obţinut de PMP, iar celelalte două locuri de deputat au ajuns la PNL.

Astfel, senator de Tulcea din partea PSD în următoarea legislatură va fi Eugen Teodorovici, fostul ministru al Fondurilor Europene şi fost ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Ponta.

Liviu Dragnea explicase în luna octombrie motivul pentru care Teodorovici va candida la Tulcea.

”La Tulcea există sume din fondurile europene de peste un miliard de euro. Este important pentru autorităţile de acolo să fie un parlamentar cu experienţă în fonduri europene şi bugetul de stat, care să-i ajute pentru implementarea programului care este vital pentru Deltă”, afirmase Liviu Dragnea. Teodorovici este în prezent senator de Buzău.

Cel de-al doilea senator al judeţului Tulcea este juristul Ion Ganea, din partea PMP. CNSAS a anunţat în urmă cu o săptămână că Ion Ganea a fost lucrător al Securităţii. El a mai fost în UNPR, fiind preşedintele organizaţiei judeţene.

Cei doi deputaţi PSD sunt Andaluzia Luca, viceprimar în municipiul Tulcea din vara acestui an şi preşedintele organizaţiei municipale a PSD Tulcea, precum şi Lucian Eduard Simion, fost prefect al judeţului Tulcea şi fost guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Siomion a fost revocat din această ultimă funcţie în luna martie a acestui an de către premierul Dacian Cioloş. Lucian Eduard Simion a fost candidatul PSD la Primăria Tulcea la alegerile din 2016.

Din partea PNL au intrat în Camera Deputaţilor Vasile Gudu şi George Şişcu. Vasile Gudu este preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Tulcea, fiind parlamentar din 2012. El a fost anterior directorul Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Tulcea, consilier judeţean, dar şi prefect al judeţului Tulcea între 2009 şi 2012. George Şişcu a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

În judeţul Tulcea, la Senat, PSD a obţinut 51,94% din voturi, PNL – 20,25%, PMP – 7,39%, ALDE – 6,22%, USR – 6,04%. La Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 49,44% din voturi, fiind urmat de PNL – 18,78%, PMP – 7,22%, ALDE – 6,06% şi USR – 5,33%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.