Preşedintele Klaus Iohannis afirmă în mesajul de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii că durerea familiilor care şi-au pierdut fiii, soţii, taţii, fraţii în misiuni de luptă nu va putea fi stinsă niciodată, însă ei vor rămâne veşnic în inimile noastre pentru sacrificiul lor suprem şi că acestor eroi le datorăm nu doar recunoştinţă şi respect, ci şi continuitatea noastră pe drumul euro-atlantic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentăm integral mesajul preşedintelui: 

”Astăzi, cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, cinstim şi onorăm faptele de vitejie ale camarazilor noştri, care, prin profesionalismul, curajul şi dedicarea dovedite în misiunile desfăşurate în teatrele de operaţii, au făcut ca România şi Armata României să fie atât de apreciate în întreaga lume.

În această zi specială, comemorăm eroii noştri căzuţi la datorie departe de ţară, sub faldurile tricolorului românesc. Durerea familiilor care şi-au pierdut fiii, soţii, taţii, fraţii în aceste misiuni de luptă nu va putea fi stinsă niciodată, însă ei vor rămâne veşnic în inimile noastre pentru sacrificiul lor suprem.

Acestor eroi le datorăm nu doar recunoştinţă şi respect, ci şi continuitatea noastră pe drumul euro-atlantic.

Avem obligaţia să îi cinstim, să le păstrăm vie memoria în inimile şi rugăciunile noastre şi să ne ridicăm la înălţimea idealurilor pe care, prin eroismul lor, le-au apărat.

Din păcate, dragi veterani, din cauza pandemiei de COVID-19, nu avem posibilitatea să fim împreună pentru a comemora această zi emblematică şi să arătăm recunoştinţa pe care o purtăm eroilor noştri, dar gândurile noastre se îndreaptă în această zi spre toţi Eroii Patriei noastre.

Mulţumesc familiilor militarilor care participă la operaţii desfăşurate sub egida NATO, ONU sau UE în Angola, Afganistan, Irak, Bosnia şi Herţegovina, Mali şi Kosovo pentru sprijinul acordat celor aflaţi departe, care contribuie la afirmarea României în cadrul comunităţii internaţionale.

Demni urmaşi ai valorilor fundamentale ale ostaşului român – onoarea, demnitatea, disciplina şi solidaritatea –, militarii noştri sunt veritabili ambasadori ai României, acolo unde interesele ţării o cer, fiind apreciaţi de comandanţii şi camarazii lor din statele aliate şi partenere pentru profesionalismul, dăruirea şi spiritul de sacrificiu pe care le dovedesc la datorie.

Vă mulţumesc, dragi şi bravi veterani, pentru tot ce aţi făcut în slujba Patriei şi a poporului român, vă urez multă sănătate şi succes deplin în activitate!”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.