Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că România va continua neabătută lupta anticorupţie, care o importanţă vitală pentru România, el adăugând că ”doar o clasă politică care s-a reformat poate să fie garantul pentru o dezvoltare democratică sănătoasă şi pentru o economie sănătoasă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a afirmat în cadrul declaraţiei comune de presă susţinută la Palatul Cotroceni, alături de preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, că ”lupta anticorupţie este extrem de dificilă şi complicată pentru România”.

”Este o luptă care nu se desfăşoară doar în planul Justiţiei, ci sper să se desfăşoare şi în planul mentalităţilor. Doar că Justiţia poate să lucreze relativ mai repede decât se pot schimba mentalităţile”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a menţionat că este ”foarte complicat pentru societatea românească să urmărească de ce anumite faze ale luptei anticorupţie se petrec într-un fel” şi a adăugat că  ”toate aceste chestiuni nu sunt motive de şovăire”.

”Vom continua neabătuţi lupta anticorupţie, fiindcă această luptă este vitală pentru România. Doar o clasă politică care s-a reformat poate să fie garantul pentru o dezvoltare democratică sănătoasă şi pentru o economie sănătoasă în România”, a precizat şeful statului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că ”nu trebuie supraevaluat faptul că în unele situaţii, trebuie să recunoaştem – foarte punctuale, anumiţi politicieni care au anumite probleme cu legea au fost aleşi la alegerile locale”.

”Eu sunt convins că există un sprijin larg al alegătorului român pentru lupta anticorupţie. În acest sens, cu siguranţă, vom vedea rezultatele şi în plan electoral”, a completat preşedintele Iohannis. 

Preşedintele german Joachim Gauck a subliniat, luni, la Palatul Cotroceni, activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, arătând că este unul dintre pilonii principali ai procesului de reformă şi a adăugat că Germania doreşte consolidarea activităţii acestei instituţii, ca a treia putere în stat.

”Noi vă urmărim cu mare atenţie evoluţiile, domnule preşedinte. Cu mare plăcere constat că sprijiniţi aceste reforme, că o face Guvernul României şi mai ales, în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, de către justiţie, aveţi realizări importante. Justiţia este în stare să ofere soluţii, la problemele existente”, a spus preşedintele Republicii Federale Germania. 

Joachim Gauck a menţionat expres activitatea procurorilor DNA. ”Aş vrea să subliniez, în mod deosebit, activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de la care porneşte un semnal îndreptat nu numai către economie, mediul de afaceri, dar şi către politic. Este unul dintre pilonii principali ai procesului de reformă. Noi calculăm că în societate există conflicte şi dorim să consolidăm activitatea de pildă a DNA-ului, ca a treia putere în stat”, a spus Gauck.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.