Preşedintele Klaus Iohannis spune că va avea discuţii cu partidele pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora, despre care a precizat că a devenit foarte activă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, că el consideră că ar trebui făcute modificări pentru reprezentarea românilor din afara graniţelor în Parlamentului României, având în vedere că aproape 950.000 au votat la turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Şeful statului crede că trebuie crescută reprezentarea românilor din străinătate în Parlamentul României.

“Am avut cu ocazia acestor alegeri prezidenţiale surprize dintre cele mai plăcute în ceea ce priveşte votul în diaspora. În primul tur s-a atins un record, record care a ţinut două săptămâni. În turul doi s-a atins un nou record. Şi cum avem deja, practic, un milion de votaţi în diasporă, eu îmi doresc foarte mult ca ei să fie mult mai bine reprezentaţi în Parlament şi voi avea discuţii cu liderii politici, cu partidele pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora, care, iată, a devenit foarte activă şi acest lucru ne bucură”, a afirmat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.