Preşedintele Klaus Iohannis se declară mulţumit de activitatea DNA şi spune că dacă există plângeri cu siguranţă se vor rezolva la CSM. De asemenea, şeful statului spune că are încredere în CSM, în pofida scandalurilor care au afectat instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Da, am încredere în CSM. Aceste discuţii arată că exista opinii diferite şi se discută. Mai rău era dacă nu se discuta nimic", a spus preşedintele, întrebat dacă mai are încredere în CSM, având în vedere scandalurile care au afectat instituţia.

De asemenea, Iohannis s-a declarat mulţumit de activitatea DNA: "Da, eu sunt mulţumit de activitatea DNA şi dacă există plângeri (...) se vor rezolva cu siguranţă la CSM".

Întrebat, de asemenea, dacă crede că acuzaţiile formulate la adresa şefei DNA afectează în vreun fel imaginea instituţiei, preşedintele a răspuns: "Eu am lucrat în inspecţie. Nu în inspecţia judiciară, ci în inspecţie şcolară şi cel puţin m-a făcut să stau să mă gândesc un pic ce se întâmplă în sistem. Adică nisşte procurori sunt eliminaţi din DNA fiindcă nu şi-au făcut treaba. Nu vreau să intru în detalii. Poate sunt foarte buni, dar s-a decis că trebuie să îşi continue activitatea la alte parchete. Or, chiar aceste persoane incriminează acum conducerea instituţiei de unde au fost trimişi acasă. Parcă totuşi este un joc care merge un pic prea departe".

El a fost întrebat şi despre necesitatea ca şefa DNA să meargă în Parlament să lămurească toate discuţiile, spunând că speţele penale nu ar trebui discutate în Parlament: "Eu nu cred că speţele penale trebuie să se discute în Parlament. Singurul lucru în legătură cu speţele penale care trebuie să se discute în Parlament sunt încuviinţările urmăririlor penale şi acestea ar trebui date".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.