Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat încrezător că Ministerul Justiţiei va lua măsurile necesare pentru a clarifica subiectul arhivei SIPA, şeful statului arătând că CSAT nu are niciun rol de jucat în această chestiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt convins că ministrul şi Ministerul Justiţiei vor şti ce să facă pentru a clarifica chestiunea arhivei”, a răspuns Klaus Iohannis unei întrebări legate de discuţiile din jurul arhivei SIPA.

În ce priveşte implicarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în acest subiect, preşedintele Iohannis a arătat că nu ştie să existe o solicitare oficială înregistrată la CSAT şi a spus că această instituţie nici nu are un rol de jucat în acest subiect. 

”SIPA a fost la Ministerul Justiţiei, arhiva este în continuare la Ministerul Justiţiei şi CSAT nu are niciun fel de treabă cu asta”, a mai spus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă seară, că va fi promovată o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor din arhiva SIPA.

Toader spune că arhiva SIPA este "o pată pe obrazul justiţiei române", iar după ce joi Ministerul Justiţiei a publicat lista persoanelor care au "vizitat" arhiva SIPA, pasul al doilea este promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor. 

"Arhiva SIPA - o pată pe obrazul justiţiei române! pasul 2 - promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor, pasul 3 - comisia îşi începe activitatea, respectând dispoziţiile legale, distincţiile dintre viaţa privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat !", a scris ministrul Justiţiei, sâmbătă seară, pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.