Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, la New York, o intervenţie în cadrul Summitului Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul pandemiei de COVID-19, organizat în marja celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Şeful statului a făcut apel la solidaritate. ”Cred că cea mai bună modalitate de a ne garanta siguranţa este un acces echitabil la vaccinurile care salvează vieţi”, a transmis preşedintele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi mulţumesc Preşedintelui Biden pentru iniţiativa de a coordona răspunsul internaţional la cea mai importantă ameninţare actuală - noul coronavirus. Pentru a ieşi învingători din această luptă este extrem de important să gândim şi să planificăm la nivel global. Solidaritatea este un imperativ global. Cred că cea mai bună modalitate de a ne garanta siguranţa este un acces echitabil la vaccinurile care salvează vieţi, precum şi la terapii şi diagnostice”, a declarat Klaus IOhannis, miercuri, la New York, în cadrul Summitului Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul pandemiei de COVID-19.  

Preşedintele s-a referit la eforturile depuse de România în acest context: ”Ca parte a eforturilor internaţionale de combatere a pandemiei, România găzduieşte rescEU - un mecanism strategic pentru rezerve medicale şi distribuţie al Uniunii Europene. România a ajutat alte ţări în eforturile acestora de a atenua efectele devastatoare ale pandemiei, prin trimiterea de echipe medicale în Italia, Republica Moldova şi Tunisia, dar şi în Statele Unite ale Americii. Aş dori să subliniez contribuţia românească din luna mai 2020, cu personal medical şi experţi dislocaţi în Alabama”.  

Eful tatului a amintit şi de faptul că România a donat deja doze de vaccin către Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Egipt, Tunisia şi Vietnam. 

”România se angajează şi este implicată în susţinerea ambiţioasei agende de consolidare a arhitecturii de securitate a sănătăţii din lume, în vederea construirii unui sistem global care este rezilient şi mai adecvat gestionării crizelor neprevăzute, precum este această pandemie” a mai declarat preşedintele.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.