Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că legile Justiţiei au fost „ciuntite” de PSD şi social-democraţii au vrut să controleze justiţia, însă nu le-a ieşit, pentru că românii s-au exprimat la referendumul pe Justiţie. Şeful statului a adăugat că Legile Justiţiei trebuie corectate şi a solcitat Guvernului şi ministrului Justiţiei să facă acest lucru. El şi-a exprimat speranţa că până în această toamnă Executivul va veni cu proiecte care să corecteze situaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am toată încrederea că Justiţia îşi va face treaba, dar mă aştept şi eu să se lucreze în aşa fel încât cei vinovaţi să plătească în timp util. ŞI eu am fost nemulţumit că acele mari dosare au rămas mari restanţe. Sunt de părere că se va lucra şi se va recupera. Însă legile Justiţiei au fost ciuntite de PSD, care a încercat să pună mâna pe justiţie şi s-o controleze. Nu le-a ieşit fiindcă românii au ieşit la referendum şi au spus stop”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat miercuri la Palatul Cotroceni dacă se lucrează la un plan pentru a corecta ce este viciat în justiţie, în contextul în care dosarul Revoluţiei, al Minieriadei trenează de ceva timp, iar privind dosarul 10 august a existat o ordonanţă de clasare. 

Şeful statului a adăugat că are speranţa că Executivul va veni cu proiecte în această toamnă care să corecteze legile Justiţiei şi astfel procurorii şi judecătorii să îşi poată face treabă în ceea ce priveşte dosarele rămase restante.

„Însă legile încă nu au fost corectare şi în acest sens am avut solicitarea către Guvern şi ministrul Justiţiei să fie reparate legile justiţiei care au fost duse într-o formă nepotrivită de majoritatea pesedistă. Am mare speranţă că deja vom avea în această toamnă proiectele care să repare legile Justiţiei şi să dea procurorilor, judecătorilor posibilitatea să judece aceste dosare restante”, a concluzionat preşedintele Iohannis. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.