Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Sofia că îi displace profund faptul că anumite persoane din România încearcă să inducă ideea că ţara noastră trebuie să aleagă între SUA şi UE, această idee fiind ”profund toxică şi contraproductivă”. Aflat la Buzău, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că nu comentează declaraţiile preşedintelui până la întoarcerea acestuia în ţară, dar că s-ar fi aşteptat să se ocupe acolo şi să vorbească despre întâlnirea respectivă şi despre ce are România ca interese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu intrăm într-o logică de adversitate cu Statele Unite ale Americii. Sunt un partener extrem de important pentru noi. Dar, aşa cum într-o familie mai apar neînţelegeri, aşa şi între parteneri se întâmplă să apară sincope. Asta nu înseamnă că renunţăm la relaţia de parteneriat cu SUA sau că renunţă cineva la Uniunea Europeană. Nu! O astfel de abordare ar fi fundamental greşită. Şi, în acest context, daţi-mi voie să spun că îmi displace profund că sunt anumite persoane în România care încearcă să inducă ideea că trebuie să alegem, cică, între Statele Unite şi Europa. Nimic mai fals! Până şi ideea aceasta este profund toxică şi contraproductivă. Noi, românii, am ales. Şi Statele Unite, şi Uniunea Europeană. Nu ne-a obligat nimeni la aceste lucruri. A fost strict voinţa noastră şi aşa vom merge mai departe şi, ori de câte ori va fi nevoie, voi sublinia importanţa ambelor relaţii pentru România şi importanţa relaţiei transatlantice. Acest lucru va fi discutat şi răsdiscutat şi vom reuşi împreună să lămurim problemele pe care le avem, de exemplu pentru tarife la export şi alte lucruri", a declarat Iohannis, înainte de participarea la Summitul UE - Balcanii de Vest de la Sofia”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Aflat la Buzău, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat de jurnalişti dacă se simte vizat de această declaraţie a preşedintelui Iohannis.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Eu respect o cutumă, am respectat, o respect şi o voi respecta în continuare, pe care din păcate se vede că dumnealui nu o respectă şi nu o s-o încalc nici astăzi. Când un oficial român este plecat din ţară, eu niciodată nu am atacat, nu l-am vorbit de rău, pentru că nu vreau ca acel oficial, indiferent cine e - că este adversar politic sau nu - să fie pus într-o situaţie delicată atunci când are întâlniri cu oficiali străini. După ce se întoarce, vă garantez că vă răspund şi o să răspund destul de aplicat nu numai la această afirmaţie, ci la toate afirmaţiile. M-aş fi aşteptat să se ocupe acolo şi să vorbească despre întâlnirea respectivă şi despre ce are România ca interese. Dar, repet, nu vreau să comentez asta astăzi”, a replicat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.