Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că România ”îşi doreşte, în mod onest, o reconectare cu întregul continent african”, iar în mod particular cu Senagalul. ”Senegalul este pentru noi o prioritate pe continentul african şi sunt convins că rezultatele acestei vizite vor fi substanţiale şi vor dăinui”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Expoziţia pe care o inaugurăm are o semnificaţie profundă pentru relaţia dintre România şi Africa, în particular dintre România şi Senegal. Vedem astăzi, expuse aici, dovezi clare ale apropierii între spaţii culturale geografic îndepărtate, dar între care există punţi nebănuite. Dialogul pe care expoziţia îl propune este în spiritul reconectării spaţiilor culturale şi al înţelegerii reciproce mai profunde”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar, unde a ţinut o alocuţiune cu prilejul expoziţiei ”Dialog în oglindă - Măşti tradiţionale româneşti / Măşti tradiţionale africane”, organizate în cooperare cu Muzeul Ţăranului Român.

El a arătat că, atunci când vorbeşte despre numeroasele conexiuni între România şi Senegal, se referă şi la generaţiile de specialişti senegalezi care au studiat în România.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

”În cadrul consultărilor cu preşedintele Sall am reconfirmat faptul că Senegalul este pentru noi o prioritate pe continentul african şi sunt convins că rezultatele acestei vizite vor fi substanţiale şi vor dăinui. Închei prin a sublinia că România îşi doreşte, în mod onest, o reconectare cu întregul continent african, în mod particular cu Senegalul, iar evenimentul de astăzi adaugă importante noi valenţe unei relaţii tradiţionale solide”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început turneul african în 14 noiembrie, aflându-se în vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania şi Republica Cabo Verde şi în vizită oficială în Republica Senegal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.