Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis preşedintelui american Joe Biden o scrisoare, la 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. "În această zi de comemorare, suntem alături de poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul şi extremismul violent, indiferent de ideologie", afirmă Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi, la 20 de ani de la teribilele atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către supravieţuitori, salvatori şi toţi cei ale căror vieţi au fost afectate de acel act criminal, de ură. După atentatele teroriste, suferinţa comună s-a transformat în solidaritate şi un ţel comun, în Statele Unite şi peste tot în lume, în ţările Aliate şi partenere, inclusiv în România. Hotărârea generală de a face faţă provocărilor comune rămâne o lecţie valoroasă, mereu relevantă, într-o perioadă în care cu toţii ne confruntăm în continuare cu ameninţări atât din partea unor actori statali, cât şi non-statali", se arată în scrisoarea transmisă de Klaus Iohannis preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Şeful statului a exprimat solidaritatea cu poporul american.

"În această zi de comemorare, suntem alături de poporul american şi ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul şi extremismul violent, indiferent de ideologie, şi de a spori rezilienţa societăţilor noastre prin consolidarea acelor valori comune care stau la baza acestora şi care le întăresc – democraţia, drepturile omului, libertatea de exprimare, statul de drept. Vă rog să primiţi, domnule Preşedinte, asigurarea deosebitei mele consideraţii", se mai arată în scrisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.