Preşedintele Klaus Iohannis, i-a primit joi la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Thailandei Chairat Porntipwarawet ambasadoarea Norvegiei Siri Beate Barry şi pe ambasadorul Ciprului Petros Kestoras, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Iohannis a salutat preluarea mandatelor şi le-a urat succes în activitate noilor ambasadori, asigurându-i de sprijinul autorităţilor române în acţiunile care vizează dezvoltarea pe mai departe a relaţiilor dintre România şi cele trei state, arată comunicatul de presă al Preşedinţiei.

La întrevederea cu ambasadorul Thailandei Chairat Porntipwarawet, şeful statului a susţinut intensificarea relaţiilor dintre România şi Regatul Thailandei, atât la nivel politic, cât şi economic.

Astfel, Preşedintele României a încurajat realizarea de paşi concreţi în cooperarea viitoare, precum dezvoltarea relaţiilor comerciale bilaterale, evidenţiind, de asemenea, potenţialul considerabil al domeniului turismului. În context, a fost evocată importanţa recentei semnări a documentelor de înfiinţare a Camerei de Comerţ România-Thailanda, care poate contribui la extinderea cooperării economice dintre cele două ţări.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadoarea NorvegieiSiri Beate Barry, şeful statului a salutat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, subliniind interesul pentru intensificarea dialogului politico-diplomatic şi valorificarea oportunităţilor în domenii care vizează democraţia şi statul de drept.

Preşedintele Iohannis s-a pronunţat, totodată, pentru extinderea cooperării economice, prin creşterea schimburilor comerciale şi prin încurajarea investiţiilor reciproce.

„Pe acest fond, a fost reliefat rolul Mecanismului Financiar Norvegian ca instrument de promovare a relaţiilor bilaterale, prin diversificarea domeniilor concrete de cooperare. De asemenea, a fost subliniată importanţa continuării cooperării româno-norvegiene în forurile multilaterale (NATO şi ONU) sau pe teme de interes comun, în plan european”, mai arată sursa citată.

La întâlnirea cu ambasadorul Ciprului Petros Kestoras, Klaus Iohannis a apreciat stadiul relaţiilor bilaterale şi a exprimat interesul pentru impulsionarea dialogului politico-diplomatic şi a cooperării sectoriale, în condiţiile în care anul acesta se aniversează 60 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

În ceea ce priveşte cooperarea economică, Iohannis a salutat dinamica pozitivă a prezenţei economice cipriote în România, Republica Cipru aflându-se pe locul patru în lista investitorilor străini în ţara noastră.

Şeful statului a mai exprimat preocupare pentru situaţia actuală din Mediterana de Est, subliniind importanţa detensionării acesteia prin dialog între părţile implicate, precum şi a identificării unor soluţii pe căi diplomatice, în acord cu dreptul internaţional, a conchis sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.