Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi pe Twitter, că este „consternat” de atactul care a avut loc la Nisa. Şeful statului a mai spus că România sprijină Franţa în lupta împotriva extremismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost consternat că aflu despre teribilul atac de la Biserica Notre Dame din Nisa. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor. România este alături de Franţa în lupta împotriva extremismului. Trebuie să fim uniţi în protejarea drepturilor cetăţenilor la libertatea de gândire şi credinţă”, a scris Klaus Iohannis joi pe Twitter.

Un bărbat înarmat cu o armă albă a ucis, joi, trei persoane - un bărbat şi două femei - şi a rănit mai multe altele, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa, după care a fost arestat. 

Autorul atacului a strigat „Allah akbar” („Allah este mare”) în timpul faptelor, declară surse apropiate anchetei pentru AFP.

”Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame”, a anunţat tot pe Twitter primarul Nisei Christian Estrosi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.