Preşedintele Klaus Iohannis a criticat sâmbătă, la reuninea liberală de la Iaşi, faptul că premierul Viorica Dăncilă afirmă că s-a impus amânarea examenului de rezidenţiat întrucât nu a fost numit încă un ministru al Educaţiei, spunând că organizarea examenului trebuie sa înceapă din martie, nu în octombrie, în condiţiile în care este programat în noiembrie. El a spus că nu mai este necesar un ministru PSD al Educaţiei, pentru că de săptămîna viitoare va fi un alt Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O adevărată bătaie de joc la adresa românilor pe care şi-a permis-o PSD-ul si îşi permite şi în continuare. Auziţi, zice doamna Dăncilă că nu se poate ţine rezidenţitul tinerilor medici, fiindcă nu avem ministru al Educaţiei. Dragii mei, acuma se organizează rezidenţiatul? Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Păi nu ti-ar fi ruşine PSD!”, a spus Iohannis.
El a afirmat că acest lucru trebuie să fie afişat, gata comunicat cel târziu în martie.
”Cel puţin cu jumătate de an înainte trebuia să ştie tinerii ce au de făcut. Iată de ce e nevoie de România educată”, a explicat Iohannis.
Preşedintele a susţinut că nu mai este nevoie de un ministru PSD al Educaţiei, pentru că de săptămâna viitoare va fi un alt Guvern.
 
”Oveste bună pentru tinerii medici, nici nu e nevoie de un ministru PSD fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern. Moţiunea de cenzură este în procedură şi vă spun cu toată seriozitatea: Pregătiţi-vă pentru guvernare”. Eu îmi doresc foarte mult, şi o spun public, îmi doresc foarte mult ca această moţiune de cenzură să treacă şi acest guvern eşuat să pice”, le-a spus el liberalilor prezenţi.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că examenul de rezidenţiat care ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie a fost amânat, întrucât trei dintre ordinele necesare organizării examenului trebuie semnate şi de ministrul Educaţiei. Premierul Viorica Dăncilă i-a transms preşedintelui Klaus Iohannis că a mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei şi că prin refuzul acestuia de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie,periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.