Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, în Parlament, că ţara se află într-o "criză" în care a ajuns după ce PSD a "repurtat o mare victorie" în alegeri, dar imediat după aceea, "cu o ciudată strategie de tip kamikaze", a intrat în "coliziune frontală" cu o parte semnificativă a poporului, revoltând-o prin modificarea legilor penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis le-a spus noilor şi vechilor parlamentari că le doreşte succes şi un mandat plin de realizări, notând că ar fi dorit să vină în plen pentru a vorbi despre lucruri importante, precum despre Centenarul Unirii şi proiectul de ţară, însă "vremurile nu sunt obişnuite şi suntem în plină criză".

"Sute de mii de români protestează în stradă. Naţiunea este în alertă, e vie, e atentă şi e foarte nemulţumită. O importantă cercetare sociologică realizată în ultimele 3 zile arată că aproape 80% din români consideră că ţara merge în direcţia greşită", a spus şeful statului.

El a privit către parlamentari, întrebându-i "cum s-a ajuns aici".

"În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie", a început Iohannis, fiind întrerupt de aplauzele parlamentarilor majorităţii guvernamentale.

"După aceea, doamnelor şi domnilor, după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze, a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti", a continuat şeful statului, zâmbind, în aplauzele opoziţiei.

Preşedintele a afirmat că social-democraţii au promis ceva în campanie, dar au făcut altceva, respectiv s-au preocupat de "dosarele penale".

”(PSD - n.r.) a promis în campanie ceva şi, în primele zile, s-a apucat de altceva. Pofta ce-aţi poftit, grija ce-aţi avut-o se vede că nu a fost cea declarată în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penale şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi!", a spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.