Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri după-amiază, la Alba Iulia, la lansarea cărţii sale "EU.RO - Un dialog deschis pentru Europa”, că prin votul dat la alegerile europarlamentare românii au înţeles că PSD nu reprezintă România bine, iar social-democraţii au pierdut ruşinos alegerile respective. "Păi, după ce PSD a făcut o campanie antieuropeană, a încercat să-i prostească pe români, să le spună că nu sunt bine primiţi, nu sunt bine văzuţi, ceea ce este total fals", a spus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am interpretat un pic votul pe care voi l-aţi dat. Votul pentru Parlamentul European a fost uşor, foarte uşor de interpretat. Majoritatea au votat Partidul Naţional Liberal şi bine au făcut. O bună parte dintre români, în mod aşteptat de mine, dar surprinzător pentru mulţi, au înţeles că PSD nu ne reprezintă bine şi PSD a pierdut ruşinos acestei alegeri”, a afirmat Iohannis.

El a precizat că PSD a făcut o campanie antieuropeană şi a încercat să-i prostească pe români, spunând că nu sunt bine primiţi în Europa.

"Iarăşi este un lucru demn de observat şi de menţionat, dar aici deja trebuie să mergem în profunzime şi să vedem un pic, Ok, ce înseamnă votul acesta? Păi, după ce PSD a făcut o campanie antieuropeană, a încercat să-i protească pe români, să le spună că nu sunt bine primiţi, nu sunt bine văzuţi, ceea ce este total fals. Cu toţii aveţi rude, aveţi cunoştinţe, românii sunt foarte bine primiţi, sunt foarte bine acceptaţi şi atunci acest vot trebuie interpretat corect”, a menţionat şeful statului.

Iohannis a menţionat că votul din 26 mai a fost unul pentru Europa, iar prin referendum românii au decis că vor stat de drept şi justiţie independentă.

"Votul a fost un vot pentru Europa, a fost un vot pro-european şi asta este interpretarea pe care am dat-o eu, românii au dovedit prin vot, nu prin poveşti, prin votul lor suveran că vor să rămână în Europa, în Uniunea Europeană şi vor să fie parte acolo. Referendumul a dovedit că oamenii vor stat de drept, justiţie independentă, bună guvernare ceea ce, din păcate, de doi ani şi jumătate nu se întâmplă şi toate acestea împreună arată că românii de fapt vor altceva decât primesc acum”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele României crede că social-democraţii sunt supăraţi pentru că el umblă în continuare prin ţară şi spune că românii nu mai vor PSD.

"PSD-iştii sunt foarte supăraţi sau bosumflaţi sau cum vreţi fiindcă eu în continuare, cu toate că s-a terminat campania şi s-a terminat votul, umblu prin ţară şi spun că românii nu mai vor PSD. Păi asta au arătat românii prin vot, este voinţa suverană a românilor şi acest lucru trebuie înţeles de toată lumea”, a mai afirmat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.