Preşedintele Klaus Iohannis a fost provocat, vineri, la Baia Mare, să numească două realizări ale mandatului său, una de pe plan intern şi una de pe plan extern, şi a nominalizat Pactul pentru 2% alocat Apărării, semnat de toate partidele parlamentare, dar şi summitul de la Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis, prezent la o întâlnire electorală la Baia Mare, a fost provocat de jurnalişti să numească două realizări, una pe plan intern şi alta pe plan extern, ale mandatului său. 

”Păi, puteţi să vă alegeţi care din ele, poate luăm una, aşa, mai de la începutul mandatului, când am convins toate partidele parlamentare să semnăm acel Pact pentru 2% pentru Apărare, care ne-a adus realmente într-o poziţie privilegiată şi foarte respectată în NATO şi, dacă vreţi, poate mai spre sfârşitul mandatului, acel Summit de la Sibiu, unde i-am adunat pe toţi liderii importanţi din Europa şi le-am arătat faţa frumoasă a României”, a spus Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă nu se teme că forţând PNL să intre la guvernare nu vor păţi acelaşi lucru ca Guvernul Cioloş, Iohannis a răspuns: ”Nu, absolut deloc! Să ştiţi că aici stau foarte liniştit. PNL este foarte bine pregătit şi deja încep să apară primele rezultate. Sunt foarte optimist şi românii pot fi la fel de optimişti”.

Iohannis a participat, vineri la Baia Mare, la o întâlnire electorală la care au aprticipat aproximativ două mii de persoane, membri şi simpatizanţi ai PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.