Preşedintele Klaus Iohannis susţine că provocarea pentru autorităţile locale este să găsească soluţii pentru ca elevii să meargă la şcoală în condiţii de siguranţă şi crede că, dacă un primar nu are soluţii, atunci ar trebui să nu mai candideze pentru această funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iohannis a fost informat, miercuri, în conferinţă de presă, că primarul Brăilei a anunţat că şcolile sunt aglomerate şi nu vor putea începe cursurile şi să se respecte distanţarea fizică, iar în Gorj mulţi români întorşi din străinătate nu îşi înscriu copiii la şcoală, el fiind întrebat ce trebuie făcut în aceste situaţii.  
 
“Toate aceste chestiuni trebuie lămurite în plan local. De aceea am subliniat că decizia se descentralizează. Nu e posibil să stabilim la Bucureşti dacă într-o şcoală din Brăila poate să înceapă anul şcolar sau nu. Provocarea acum pentru primari, consilieri, conducerea consiliilor judeţene e să găsească soluţii în fiecare judeţ şi localitate pentru ca acolo copiii să meargă la şcoală în condiţii de siguranţă. Dacă un primar spune că nu are soluţii, atunci nu văd de ce ar candida în continuare pentru poziţia de primar”, a afirmat Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.