Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, că demonstraţiile din luna februarie împotriva OUG 13 au fost angajamentul unei noi generaţii pentru valori precum libertatea, statul de drept şi democraţie şi a subliniat că este rolul clasei politice să audă şi să înţeleagă vocile lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A stat în puterea generaţiei de la 1848 să facă primii paşi spre modernizarea României. A fost în sarcina urmaşilor paşoptiştilor să ducă mai departe idealurile independenţei şi unităţii naţionale şi să le îndeplinească. A stat în sacrificiul tinerilor din 1989 schimbarea drumului României spre un parcurs democratic, urmat apoi de un puternic angajament pro-european şi pro-Nord-Atlantic. La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, marile demonstraţii din luna februarie a acestui an au exprimat angajamentul unei noi generaţii de a reîncărca în conţinut şi semnificaţie noţiunile de libertate, stat de drept şi democraţie”, a declarat Klaus Iohannis în faţa parlamentarilor.

Şeful statului a subliniat că este rolul clasei politice să audă şi să înţeleagă vocile noii generaţii, precum şi să le fructifice printr-o relaţie de încredere între politicieni, instituţii şi cetăţeni, demnă de statutul european al României.

”Astăzi, ca şi în trecut, mai degrabă decât declaraţiile politice solemne, pe cetăţeni îi interesează modul în care acţiunile autorităţilor ori instituţiilor publice sunt benefice vieţii lor şi viitorului copiilor lor. O democraţie autentică nu poate fi funcţională fără un Parlament puternic. Iar o Românie modernă nu se poate dezvolta fără un cadru legislativ coerent. Aşadar, misiunea dumneavoastră este una esenţială pentru progresul ţării, pentru că de îndeplinirea ei depind performanţa şi stabilitatea arhitecturii instituţionale a statului”, a mai declarat preşedintele Iohannis de la tribuna Parlamentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.