Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că în România s-a dezvoltat o ”perfecţiune nebănuită” în ceea ce priveşte fuga de răspundere, ultimul exemplu fiind al ministrului de Externe care nu se consideră deloc vinovat în ceea ce priveşte problemele apărute la votul din diaspora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Înainte să îmi încep mandatul, a existat un mare scandal la alegerile în străinătate, din noiembrie 2014. Am modificat atunci legislaţia însă se vede că insuficient şi iată, acum, la europarlamentare şi referendum s-a repetat problema. Dar să nu vă imaginaţi că cineva şi-a luat răspunderea. La noi s-a dezvoltat, în ultimii ani, o perfecţiune nebănuită la capitolul „fuga de răspundere”: Ministrul de Externe? Doamne fereşte, cum să fie domnul ministru vinovat? Nu, Preşedintele, că de ce a convocat referendum? Cei care au organizat? Vai de mine, cum să fie dânşii vinovaţi? Ambasadorii pe care eu i-am numit sunt vinovaţi! Ei trebuiau să se ocupe!”, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că grupul de lucru de la Administraţie care elaborează propuneri pentru îmbunătăţirea cadrului organizatoric şi legislativ a fost înfiinţat, a lucrat şi va veni cu propuneri concrete.

”Încă în această săptămâna vom finaliza documentul care va fi înaintat tuturor autorităţilor responsabile pentru ca fiecare să-şi poată face treaba mai bine, sperăm, pentru organizarea următoarelor rânduri de alegeri, primele fiind alegerile prezidenţiale”, a mai spus Iohannis.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că principala problemă care a întârziat procesul electoral în străinătate, la alegerile din 26 mai, a fost că au existat două tipuri de alegeri, respectiv alegerile europarlamentare şi referendum. În plus, Meleşcanu susţine că cele trei buletine de vot au triplat timpul pe care o persoană l-a petrecut în secţia de votare, iar viteza internetului a fost extrem de lentă în multe ţări. În plus, ministrul de Externe susţine că mulţi români nu aveau documentele necesare pentru a putea vota.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.