Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, despre preşedinţia română a Consiliului UE, că este un lucru poate puţin aşteptat, dar cu atât mai mult se poate spune că a fost una foarte bună şi că rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate şi numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Preşedinţia română arată că avem oameni foarte buni la Bruxelles, care au reuşit să ducă aceste dosare până la finalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultatele pe care le-am obţinut sunt foarte bune. Între timp, toată lumea a conştientizat acest lucru. Avem, sigur, Summitul de la Sibiu care a fost un succes recunoscut de toată lumea. Dar, avem şi rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate şi numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Preşedinţia română arată că avem oameni foarte buni aici, la Bruxelles, care au reuşit să ducă aceste dosare până la finalizare. Este un lucru poate puţin aşteptat, dar cu atât mai mult putem să spunem că această Preşedinţie a fost una foarte bună”, a declarat Iohannis.

Preşedintele Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European care are pe agendă discuţii privind numirile pentru posturile de conducere în instituţiile europene, Agenda Strategică a Uniunii Europene pentru perioada 2019-2024, bugetul multianual al Uniunii, combaterea schimbărilor climatice, relaţiile externe şi Brexitul. De asemenea, Klaus Iohannis va face o prezentare a rezultatelor obţinute în implementarea obiectivelor stabilite de către Consiliul European în timpul preşedinţiei române.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.