Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, la Bruxelles, în cadrul unei declaraţii comune cu preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk, că preşedinţia română a UE a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi. ”România este mult mai bună decât imaginea pe care o are”, a declarat preşedintele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Puţini au avut aşteptări foarte mari când am început Preşedinţia, mulţi se aşteptau să fim mediocri, pe la mijloc, dar eu am luat foarte în serios laudele lui Donald şi ale lui Jean-Claude. Preşedinţia română a încheiat peste 90 de dosare, ştiţi câte se încheiau în alte preşedinţii, ceea ce arată nu numai intensitatea şi cantitatea muncii noastre, ci şi calitatea – pentru că avem parteneri buni, negociatori şi instituţii cu standarde ridicate, iar echipa română a reuşit ceva neaşteptat. De aceea am spus că Preşedinţia română a fost surprinzătoare, pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi. Dacă putem să definim acest lucru ca o moştenire, şi anume că România este mult mai bună decât imaginea pe care o are, atunci cred că este o moştenire bună”. a declarat Iohannis, întrebat care este moştenirea pe care o lasă Preşedinţia română, acum când întreaga Europă se află în tranziţie de la un peisaj politic la altul.

Cu o zi în urmă, preşedintele Klaus Iohannis declara despre preşedinţia română a Consiliului UE că este un lucru poate puţin aşteptat, dar cu atât mai mult se poate spune că a fost una foarte bună şi că rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate şi numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Preşedinţia română arată că avem oameni foarte buni la Bruxelles, care au reuşit să ducă aceste dosare până la finalizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.