Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Poliţia locală nu trebuie desfiinţată, dar că se impune o îmbunătăţire a cadrului legislativ, a modului în care funcţionează şi colaborează cu alte autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Trebuie să vedem lucrurile cum sunt. Există poliţii locale care funcţionează bine. Sunt şi poliţii locale care au probleme de management. Părerea mea este că poliţiile locale nu trebuie desfiinţate, dar trebuie o îmbunătăţire a cadrului legislativ, a modului în care funcţionează, colaborează cu alte autorităţi”, a răspuns Iohannis, întrebat dacă este mulţumit de activitatea poliţiei locale.
 
Întrebat dacă există riscul ca poliţiile locale sa fie controlate de primari, preşedibtele a replicat: ”Poliţia locală e subordonată primarului. E şi normal. Primarul este ales să conducă comunitatea, dar trebuie să o facă în aşa fel încât să conducă în folosul comunităţii şi nu în alt folos”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.