Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că deciziile pentru gestionarea pandemiei au fost bune, iar autorităţile au învăţat "cum poate fi îngrădită şi putem să avem o viaţă cât de cât normală şi o economie cât de cât viabilă". "O pandemie nu e o alegere politică şi o pandemie nu e un ghinion, e o catastrofă care a venit peste noi, cu care trebuie să trăim până găsim soluţiile în a avea un vaccin sau tratament", a susţinut Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, dacă se poate vorbi despre starea de urgenţă, având în vedere că sunt raportate aproape 3.000 de infectări zilnice şi dacă regretă vreo decizie luată cu Guvernul, Klaus Iohannis a afirmat: "Cred că s-au luat deciziile bune, dar o pandemie nu e o alegere politică şi o pandemie nu e un ghinion, e o catastrofă care a venit peste noi, cu care trebuie să trăim până găsim soluţiile în a avea un vaccin sau tratament".
 
"Această pandemie nu a fost alegerea nimănui, ea a venit neţinând cont cine e la Guvern, dar încet-încet am învăţat cum poate fi îngrădită şi putem să avem o viaţă cât de cât normală şi o economie cât de cât viabilă. Autorităţile au partea lor de rezolvat, noi fiecare avem răspunderea noastră să respectăm restricţiile impuse. Dacă le vom respecta, boala nu va dispărea, dar se va răspândi mult mai încet, sistemul medical va putea face faţă acestei boli. Dar până atunci trebuie să fim responsabili şi să respectăm aceste reguli. Va mai dura. Nu e iminentă finalizarea pandemiei şi de aceea fac apel la toţi românii, fiindcă doar împreună putem să îngrădim răspândirea acestei boli. Dacă nu respectăm am avea cu toţii de pierdut", a completat Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.