Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că nu i-a cerut demisia liderului PSD Liviu Dragnea, după condamnarea acestuia la doi ani cu suspendare în dosarul ”Referendumul”, ci doar i-a transmis că, în opinia sa, că ar fi bine să renunţe la conducerea partidului, şeful statului adăugând că nu a încălcat Constituţia prin această discuţie cu liderul social-democraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu siguranţă nu am încălcat Constituţia. Nu am cerut demisia domnului Dragnea, pentru că nici nu am cum să cer demisia domnului Dragnea. Eu nu sunt membru PSD şi nu am această cădere”, a spus preşedintele Iohannis.

El a admis, însă, că i-a spus preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, că ar trebui să renunţe la şefia partidului. 

”Este adevărat că i-am spus lui Liviu Dragnea că, după părerea mea, ar fi bine să renunţe la conducerea partidului. Evident, dacă va o va face sau nu, este decizia domniei sale”, a precizat Iohannis. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, că i s-a părut ”deplasată”, ”aproape în zona de neconstituţionalitate” solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis în ceea ce priveşte demisia sa din funcţia de preşedinte al PSD, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul ”Referendumul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.