Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la scăderea cu 10 procente a numărului românilor care consideră benefică apartenenţa la UE, că la aceasta au contribuit "confuzia generală creată de coaliţia PSD-ALDE, modul lipsit de transparenţă în care se legiferează, dezbaterile interminabile pe justiţie". Şeful statului şi-a exprimat speranţa că situaţia este temporară şi că se va remedia odată cu abordarea unei "atitudini de bună guvernare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Asta nu este o veste bună. Aprecierea unei naţiuni asupra problemelor europene ţine, de regulă, de problemele interne. Şi confuzia generală creată de coaliţia PSD-ALDE, modul lipsit de transparenţă în care se legiferează, dezbaterile interminabile pe justiţie, unde de asemenea PSD-ALDE abordează o conduită total contrară aşteptărilor populaţiei şi ale partenerilor europeni, toate acestea au dus şi la reacţii ale partenerilor europeni şi întreaga situaţie, care este nemulţumitoare, probabil a dus la această scădere", a afirmat şeful statului. 

El a apreciat că este o scădere temporară, iar când guvernarea va fi făcută pentru cei guvernaţi, aitutidnea faţă de UE va reveni la peste 50%.

"În evaluarea mea, este o scădere temporară şi în măsura în care reuşim să ne revenim acasă, să începem să legiferăm transparent, să discutăm unii cu alţii, să abordăm o atitudine de bună guvernare – adică guvernarea să se facă pentru cei guvernaţi, nu împotriva celor guvernaţi, atunci cred că şi atitudinea faţă de Europa va reveni la cote normale, adică de peste 50%.”, a declarat Iohannis.

Un procent de 49% dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE a ţării, relevă Eurbarometrul făcut public miercuri, care relevă o creştere uşoară faţă de perioada similară a anului trecut, dar o scădere de 10 procente faţă de luna aprilie a acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.