Povara cancerului este, din păcate, şi o consecinţă a lipsei unei viziuni unitare pe termen lung, a superficialităţii investiţiilor şi a unor politici fragmentare, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis Conferinţei Naţionale a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentăm integral mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, transmis de către Diana-Loreta Păun, consilier prezidenţial - Departamentul Sănătate Publică: 

”Celebrarea pentru prima dată în România a Zilei Supravieţuitorului de Cancer se datorează, într-o mare măsură, eforturilor societăţii civile, şi implicit dumneavoastră, Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Am decis astfel să confer Înaltul Patronaj ediţiei din acest an a Conferinţei Naţionale în semn de recunoaştere a acţiunilor pe care le-aţi derulat pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor.

Am susţinut în numeroase rânduri că sistemul de sănătate are nevoie de o reformă consistentă şi de o schimbare de paradigmă care asumă în mod real pacientul în centrul abordării.

Povara cancerului este, din păcate, şi o consecinţă a lipsei unei viziuni unitare pe termen lung, a superficialităţii investiţiilor şi a unor politici fragmentare. Aceste probleme, care trenează de decenii, nu se rezolvă de la sine, ele au nevoie de angajament susţinut din partea tuturor celor care au responsabilităţi în acest domeniu.

Mă bucur să constat că, în ultima perioadă, România a făcut progrese importante în lupta împotriva cancerului, asumând prin lansarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului o viziune unitară pentru îmbunătăţirea accesului la diagnostic şi tratament şi recuperarea decalajelor în îngrijirea pacientului.

În aceste zile, seria de evenimente derulate sub umbrela Zilei Supravieţuitorului de Cancer completează o gamă de iniţiative care urmăresc să diminueze presiunea acestei maladii asupra sistemului sanitar şi să contribuie la crearea unei societăţi mai sănătoase.

Rolul societăţii civile este unul extrem de important în succesul acestui demers, iar organizarea Conferinţei reprezintă un exemplu al sprijinului reciproc, al acţiunii solidare şi al consensului în jurul unor obiective care ne unesc. Este esenţial ca astfel de bune practici să fie extinse şi replicate, întrucât promovarea lor conduce, în mod sigur, la îmbunătăţirea rezultatelor.

Schimbarea reală este generată de oameni şi cred că experienţa de viaţă şi puterea de a merge mai departe a supravieţuitorilor de cancer reprezintă modele de inspiraţie pentru noi toţi. 

Vă doresc mult succes şi vă asigur de toată deschiderea mea pentru a face lucruri bune împreună, pentru un viitor mai sănătos!”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.