Preşedintele Klaus Iohannis va participa duminică, la Cluj-Napoca, la ceremonia oficială de deschidere a Olimpiadei Internaţionale de Matematică şi va vizita Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis va participa la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care se desfăşoară în perioada 3-14 iulie, fiind cea mai veche şi cea mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România în anul 1959.

Ceremonia este programată de la ora 11.00, iar preşedintele ar urma să susţină un discurs.

Prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări, de pe cinci continente.

De asemenea, la ora 12.10 preşedintele au urma să viziteze Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă”. "Prin această vizită, Preşedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a investiţiei în zona sănătăţii şi susţine un model de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanţă", spune Preşedinţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.