Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat vineri dacă după alegerile din 6 decembrie este posibil să intrăm în lockdown, că măsurile luate de Guvern sunt suficient de ferme, însă ne vor permite să avem campanie, să ducem o viaţă cât de cât normală şi să fie un scrutin pe 6 decembrie fără ca după aceea să intrăm „într-o fază mai gravă de lockdown”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu cred că măsurile decise împreună cu Guvernul sunt destul de ferme dar să ne permită să avem o campanie, cât de cât o viaţă normală, să avem alegeri în siguranţă şi fără să intrăm după alegeri într-o fază mai gravă de lockdown”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre subiect vineri cu ocazia vizitei în judeţul Maramureş.

Şeful statului a făcut apel la candidaţi, voluntari şi echipele de campanie să respecte cu sfinţenie măsurile sanitare pentru a proteja sănătatea românilor.

„Astăzi e prima zi de campanie electorală. Cu această ocazie mă adresez candidaţilor, voluntarilor, echipelor de campanie în general şi le solicit să respecte cu sfinţenie măsurile care au fost impuse pentru a proteja sănătatea românilor, pentru a reduce răspândirea pandemiei, pentru a permite medicilor să se ocupe de cei care au forme grave de boală, dar şi de oamenii care, din păcate au alte boli şi ajung la spital. În acelaşi timp aceste norme trebuie respectate şi dacă lucrurile sunt făcute bine, atunci avem şansa să ne şi protejăm şi să ducem o viaţă cât de cât apropiată de normalitate”, a conchis Iohannis.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.