Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este posibil ca şi România să aibă nevoie de unele "proceduri", în contextul în care mai multe state au reintrodus restricţii la intrarea în ţară, având în vedere creşterea numărului de infectări în Europa. "E posibil să avem nevoie şi noi de proceduri. Sper să nu fie reintroduse noi restricţii", afirmă Iohannis. El le recomandă românilor care trăiesc în alte state sau merg în vizite să se informeze foarte bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat dacă s-a discutat despre introducerea de noi restricţii privind persoanele care revin în România, Iohannis a afirmat: "Trebuie să recunoaştem că în măsura în care avem tot mai multe persoane infectate în Europa în general, statele au început să reintroducă restricţii pentru intrarea în ţară. E posibil să avem nevoie şi noi de proceduri. Sper să nu fie reintroduse noi restricţii".
 
"Avem CNSU care se ocupă de aceste lucruri. Ce pot să spun pentru românii care trăiesc în afara ţării sau merg în vizite de lucru – să se informeze foarte bine şi să respecte măsurile impuse de autorităţile din acele state", a completat Iohannis.
 
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, în 23 septembrie, că specialiştii discută despre solicitarea unui test negativ de coronavirus la intrarea în ţară a celor care vin din ţări din zone de risc şi se vor face propuneri CNSU şi Guverului în acest sens. Varianta principală care se discută este să se ceară un test nu mai vechi de 72 de ore.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.