Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că măştile neconforme trebuie retrase din comerţ şi comercianţii amendaţi, subliniind că trebuie să facem diferenţa între măşti de protecţie şi pur şi simplu obiecte cu care poţi să acoperi faţa, gura, care nu au acelaşi grad de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
” Am vorbit astăzi cu ministrul Popescu şi mi-a relatat că ANPC a verificat şi a găsit foarte multe măşti neconforme. Ele trebuie retrase din comerţ şi comercianţii amendaţi. Mi-a spus că sunt destui producători în ţară şi atunci probabil vor fi acestea mai mult comercializate. Trebuie să facem diferenţa între măşti de protecţie şi pur şi simplu obiecte cu care poţi să acoperi faţa, gura, care nu au acelaşi grad de protecţie. Iar ANPC trebuie să verifice ca o mască de protecţie, să fie mască de protecţie şi nu altceva”, a răspuns preşedintele, solicitat să comenteze afirmaţiile ministrului Economiei Virgil Popescu referitoare la măştile neconformeaflate la vânzare.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că autorităţile nu pot accepta să fie puse la comercializare măşti de protecţie care nu protejează populaţia şi că în prezent pe piaţă sunt numai măşti conforme, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut controale şi le-a retras pe cele neconforme.

"În continuare avem un control cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în supravegherea pieţei interne, este rolul Ministerului Economiei de a supraveghea piaţa internă, este rolul de ANPC-ului de a verifica dacă se respectă regulile. Şi aş vrea să vă spun că sunt uşor uimit şi dezamăgit de calitatea produselor, calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment şi dacă v-aş spune că aproximativ jumătate din măştile care se găsesc în comercializare în momentul de faţă în reţelelor de distribuţie şi aici vorbim de hipermarketuri, reţele de farmacii, depozite la importatori, nu respectă, adică nu ne protejează, poate ziceţi că exagerez, dar asta este realitatea şi vreau să dau un semnal foarte clar că acest lucru trebuie înceteze. Nu putem să punem şi să acceptăm ca să fie puse în comercializare măşti care nu protejează populaţia. Au fost oprite de la comercializare de către inspectorii ANPC, s-a făcut tot ce este posibil, s-au dat amenzi de 18 milioane de lei”, a afirmat Virgil Popescu, miercuri, într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că în prezent măştile de pe piaţă sunt conforme şi că acelea neconforme erau din import. 
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.