Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, cu statut NATO, în localitatea Cincu din judeţul Braşov, că este important ca România să ofere securitate aliaţilor şi partenerilor din Alianţa Nord-Atlantică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Înainte de asusţine un discurs, şeful statului a asistat la la etapa finală a Exerciţiului cu termen scurt de notificare (ETSN).
„În primul rând, daţi-mi voie să spun felicitări tuturor militarilor care au fost implicaţi în organizarea şi punerea în practică a acestui exerciţiu, un exerciţiu care ne-a demonstrat că Armata noastră se poate pregăti în orice condiţii şi poate să aibă rezultate dintre cele mai bune. A fost un exerciţiu impresionant şi nota deosebită a fost dată de faptul că a fost un exerciţiu cu alarmare într-un termen scurt. Totuşi, impresionant cum au reuşit forţele să lucreze împreună. Se vede că de la comandă până la execuţie lucrurile funcţionează foarte bine. Sunt foarte mulţumit şi încă o dată felicitări tuturor”, a declarat Klaus Iohannis.
El a adăugat că a fost propus, încă din 2018, ca acest Comandament să primească statutul NATO.
„Vreau să menţionez că a fost un moment special acela când am înmânat drapelul noii unităţi cu statut NATO, Comandament de Corp Multinaţional de Sud-Est. Este o unitate nouă şi, după cum ştim, o unitate militară prinde viaţă în momentul în care primeşte drapelul. Acest lucru s-a întâmplat astăzi (joi. n.r.), aici, în poligonul de la Cincu. Această unitate a fost propusă de noi în 2018. Ideea a fost agreată imediat de toţi ceilalţi aliaţi şi iată că, după puţin timp deja, această unitate va funcţiona în România”, a completat şeful statului. 
Preşedintele Iohannis a mai spus că  „acest exerciţiu de astăzi şi predarea drapelului unităţii NATO dovedesc că pentru România este, sigur, important să fie parte din NATO ca să fie apărată, dar, în acelaşi timp şi cu aceeaşi valenţă, este important să oferim securitate aliaţilor şi partenerilor noştri”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.