Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat din nou miercuri dacă s-a testat pentru COVID-19, el declarând că nu a fost niciodată în situaţia în care experţii să îi recomande test, iar el respectă recomandările referitoare la purtatul măştii şi la igienă. Întrebat dacă există un protocol stabili în casul în care se îmbolnăveşte, preşedintele a confirmat că există, dar a refuzat să spună care este acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iohannis a fost întrebat de câte ori a fost în situaţia de a se testa şi dacă există un protocol dacă vă îmbolnăveşte.
”Nu m-am testat fiindcă nu am fost niciodată în situaţia în care experţii să îmi recomande acest test. Purtatul măştii şi igiena trebuie respectate şi eu le respect. De aceea recomand măsurile acestea românilor. Eu cred în ele. Poate aţi văzut la pozele cu alţi premieri, stăm la distanţă, purtăm masca. Acelaşi lucru şi în Consiliul European. A fost uşor de observat din poze că toată lumea a purtat măşti acolo, cu toate că normele în vigoare nu obligă. În Consiliul European nu e obligatorie purtarea măştii, noi totuşi am considerat să purtăm măştile, să păstrăm distanţa. Ulterior s-a dovedit că doamna preşedintă a Comisiei Europene nu s-a infectat”, a declarat preşedintele.
În legătură cu protocolul pentru situaţia în care se îmbolnăveşte, a replicat: ”Există acest protocol. Nu, nu vă spun (ce prevede – n.r.)”.
Întrebat în urmă cu o săptămână dacă s-a testat, preşedintele declara: "Nu m-am testat fiindcă nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există bănuială de posibilă contaminare. Eu port mască la toate întâlnirile, evit participarea la evenimente aglomerate. Recomand tuturor românilor să fie precauţi. E mai bine, e mai sănătos".
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.