Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat marţi când va fi aplicată şi în România măsura negociată în Parlamentul European privind un salariu minim garantat, că în primul rând trebuie să se încheie războiul Rusiei împotriva Ucrainei, însă sunt necesare şi măsuri de redresare economică la nivel european şi pe plan naţional, iar rezultatele în acest sens se văd deja. „Venitul minim trebuie să asigure un trai decent minimal, însă trebuie să ţinem cont şi de diferenţele de dezvoltare dintre ţări”, a adăugat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul rând este important să vedem cum a am ajuns aşa dintr-o dată în această criză economică, preţuri în creştere. Găsim destul de repede explicaţia. E vorba de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Sigur, în plan naţional, e nevoie de măsuri de corectare şi care vin în sprijinul populaţiei, de aceea e foarte bine că în România avem un guvern de coaliţie care se sprijină pe o majoritate solidă în Parlament şi asstfel poate să vină cu măsuri care compensează aceste creşteri de preţuri. Aceste lucruri sunt complicate, pentru că oamenii aşteaptă soluţii imediat, însă bugetul nu poate fi întins oricât de mult şi atunci e nevoie de multă înţelepciune şi răbdare. Când văd că politicieni şi alte partide sar pe loc şi strigă ce greu se mişcă lucrurile, atunci trebuie să avem o guvernare aşezată care caută soluţii şi le găseşte”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre subiect după vizită de marţi la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Buzău.

El a adăugat că „venitul minim trebuie să asigure un trai decent minimal, însă trebuie să ţinem cont şi de diferenţele de dezvoltare dintre ţări”.

„Deci nu putem să avem aceeaşi sumă, dacă dorim să avem acelaşi efect, dar dorinţa noastră declarată e convergenţa europeană, adică ajungem şi noi la nivelul statelor dezvoltate. Pentru asta e iarăşi nevoie de un guvern hotărât care vine cu investiţii, cu un PNRR, cu abordări pe termen lung şi aceste lucruri vor duce, în final, la dezvoltarea nivelului general. Ca să răspund la întrebarea când se va termina această fază complicată, în primul rând e nevoie să se termine războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, dar e nevoie de măsuri de redresare şi la nivel european şi în plan naţional şi rezultatele se văd deja”, a completat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.