Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat cum comentează faptul că premierul Ludovic Orban instigă la nerespectarea deciziei Curţii Constituţionale privind carantina, că hotărârile CCR sunt obligatorii, la fel şi respectarea Constituţiei şi a legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii, precum respectarea Constituţiei şi a legii. Mai mult nu am ce comenta aici”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat, miercuri la Institutul Cantacuzino, cum vede acţiunea premierul care instigă la nerespectarea hotărârii CCR.

Premierul Ludovic Orban, a declarat, în debutul şedinţei Cabinetului de luni, că eforturile Executivului în lupta împotriva COVID a fost îngreunat, boicotat, de atitudinea unor lideri politici sau a unor instituţii publice care s-au comportat ca nişte filiale declarate ale PSD. El a mai spus că, prin decizia CCR, Guvernul a fost lăsat fără instrumentele necesare combaterii epidemiei de coronavirus.

Cu altă ocazie, şeful Executivului a îndemnat românii să respecte regulile şi să nu ţină cont de decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) - potrivit căreia izolarea şi carantina încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale - în cazul unui contact cu un pacient infectat cu COVID-19. Orban a mai spus că ar propune prelungirea stării de alertă, având în vedere numărul mare de cazuri noi, dar că obiectivul Guvernului este de a nu mai introduce restricţii pe viitor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.