Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu are explicaţii legate de faptul că rezultatul final al alegerilor locale a fost anunţat de Biroul Electoral Central (BEC) cu întârziere, precizând că acest lucru trebuie lămurit de fie de BEC, fie de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). El a menţionat că probabil lucrurile au durat mai mult din cauza procedurilor de contestare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, dacă a primit vreo explicaţie legată de faptul că BEC a anunţat rezultatul final pentru alegerile locale după două săptămâni, fără a motiva acest lucru.

“Eu am primit rezultatele, atunci când au apărut ele, dar explicaţiile vor trebui date fie de BEC, fie de AEP care fac acest proceduri. Nu am primit şi nu am solicitat astfel de informaţii. Lucrurile au durat probabil mai mult probabil datorită procedurilor de contestare şi reconstare pe care am putut să le urmărim direct la televiziunile de ştiri”, a afirmat Iohannis.

BEC a anunţat, luni, rezultatele finale ale alegerilor locale din 27 septembrie, la două săptămâni de la data scrutinului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.