Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că adoptarea modificărilor la Codul Penal este un eveniment ”revoltător” şi a anunţat că va contesta la CCR Codul Penal şi Codul de procedură penală. Preşedintele a mai spus că Ce se întâmplă în aceste zile este dictatura majorităţii şi e profund dăunătoare democraţiei. Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că nu este surprins că preşedintele Klaus Iohannis va ataca la Curtea Constituţională modificarea Codurilor penale, dat fiind că a folosit “în mod abuziv" toate instrumentale şi atribuţiile pe care le are în Constituţie pentru a bloca şi alte legi. Dragnea i-a transmis preşedintelui că trebuie să stea la rând pentru atacarea la Curte a Codurilor penale, deoarece a anunţat şi opoziţia că va face acest demers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Dragnea, despre anunul lui Iohannis de a ataca la CCR Codurile penale: Nu mă surprinde, a folosit abuziv toate instrumentale şi atribuţiile pe care le are în Constituţie pentru a bloca şi alte legi
CITEȘTE ȘI Dragnea, despre acuzaţiile că a fost modificat Codul penal pentru el: M-am săturat de aceste petarde. Decizia luată acum un an şi jumătate de către Iohannis şi un grup restrâns de oameni cu influenţă şi cu puteri oculte în statul român a fost să fiu anihi

”Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider de-a dreptul revoltător. Este pur şi simplu inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare şi cum se acţionează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numeşte dictatura majorităţii şi este profund dăunătoare democraţiei. Avem o sumedenie de politicieni în România care clamează că noi trebuie să dăm mai multă atenţie Parlamentului. Pentru asta, în primul rând Parlamentul trebuie să-şi dea atenţia cuvenită. PSD-ul a trecut în timp record Codul penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaţilor şi acest lucru este profund dăunător. PSD a reuşit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reuşit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparenţă, cu un rezultat previzibil, se trece cu tăvălugul peste argumentaţia opoziţiei. Asta despre procedură”, a afirmat preşedintele Iohannis, într-o scurtă declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a precizat că despre conţinutul noului Cod penal va vorbi atunci când îl va contesta la CCR.

”Despre conţinutul Codului penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la Curtea Constituţională acest act normativ. Este bine de ştiut că şi Codul de procedură penală la care m-am referit acum câteva zile este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut în bună măsură sunt fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare şi am de gând să folosesc toate instrumentele constituţionale pentru a contesta cele două acte normative”, a precizat preşedintele.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. 

Legea a fost adoptată cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi "împotrivă" şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.