Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că este „un veritabil succes” care se datorează demersurilor diplomatice intense faptul că Bucureştiul va găzdui insituţia UE - Centrului European pentru Securitate Cibernetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Doresc să salut decizia luată de statele membre ale Uniunii Europene cu privire la localizarea la Bucureşti a viitorului Centru european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, prima agenţie europeană pe care România o găzduieşte. Acest rezultat reprezintă un veritabil succes, urmare a unor demersuri diplomatice foarte intense, precum şi o oportunitate deosebită pentru ţara noastră de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre, prin stimularea cercetării şi inovării în acest domeniu”, a afirmat Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Nicuşor Dan a anunţat joi că Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor vor colabora pentru a fi operaţionalizat viitorul Centru European pentru Securitate Cibernetică, instituţie a UE care va fi găzduită la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.