Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în marja participării luni la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, că temă abordată joi va fi cea legată de energie şi preţurile la energie. Şeful statului a precizat că trebuie găsite soluţii pentru a ne deconecta de resursele Rusiei, însă, trebuie menţinute preţurile la energie la un nivel competitiv, la un nivel la care oamenii îl pot plăti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Avem şi alte teme, unele de asemenea foarte sensibile pentru populaţie - energie, preţurile la energie. Vom discuta mâine acest complex de energie, securitate energetică. Trebuie să găsim soluţii pentru a ne deconecta de resursele Federaţiei Ruse, dar, pe de altă parte, pentru a menţine preţurile la energie la un nivel competitiv şi, în definitiv, la un nivel pe care oamenii îl pot plăti”, a declarat preşedintele Iohannis.
 
El a adăugat că joi, în cadrul reuniunii va fi abordată o temă legată de securitate şi apărare, dorindu-se o îmbunătăţire a performanţei industriei de apărare europene.
 
„Avem o temă care va fi discutată mâine. Este vorba despre securitate şi apărare. Noi dorim să îmbunătăţim performanţa industriei de apărare europene. Pentru acest lucru există bani disponibili. Sigur, România are interesul de a fi parte din acest demers şi noi sprijinim toate eforturile, cu o remarcă importantă: orice se face în domeniul securitate şi apărare trebuie făcut în complementaritate şi în corelare cu NATO, altfel lucrurile devin greu de coordonat. Astea ar fi primele chestiuni pe care am vrut să le prezint acum, practic în deschiderea sesiunii speciale. La final, ca de obicei, veţi primi toate informaţiile despre ce s-a hotărât în definitiv după două zile de discuţii” a completat şeful statului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.