Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că este nevoie de încadrarea într-un deficit cât mai mic şi este nevoie de o reformă în administraţie. Şeful statului spune că doreşte ”o administraţie eficientă”, iar cei care nu corespund din punct de vedere profesional vor trebui să-şi găsească altceva de lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a spus, marţi, că deficitul bugetar produs de ”guvernele eşuate PSD”  e va propaga pe mai mulţi ani, dar afirmă că îşi doreşte o revenire cât mai curând la deficit de 3%.

”Aceste efecte se vor propaga şi pe anii care vin. Tebuie să fim foarte realişti: nu se termină discuţia cu deficitul din anul acesta, pentru că sunt cheltuieli care trebuie făcute. Nu vrem să tăiem salarii, clar nu vrem să tăiem pensii, va chiar vrem să creştem pensiile, ori pentru asta este nevoie de bani şi atunci avem o situaţie pe care am numit-o reechilibrare bugetară, reechilibrarea finanţelor publice care trebuie făcută gradulal şi cu multă înţelepciune. Dacă nu vrem nici să tăiem, ba să creştem pensii, dacă vrem să avem investiţii, dacă vrem să facem toate lucrurile propuse în programul de guvernare e clar că e nevoie de bani, dar pe de altă parte, e nevoie de o restrângere a cheltuielilor pentru a ne apropia iarăşi de 3%”, a declarat Klaus IoOhannis.

Acesta apreciază că ”cea mai mare problemă” este că ”au fost angajate cohorte de pesedişti care de multe ori nici nu s-au calificat pentru posturile respective”.

”Eu îmi doresc foarte mult o administraţie eficientă, este nevoie de restructurări persoanele care nu corespund din motive profesionale, evident, vor trebui să îşi caute altceva de lucru, iar adevăraţi profesionişti vor trebui să fi cooptaţi pentru a reface eficienţa unor sisteme printre care se numără administraţia”, a mai spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.