Preşedintele Klaus Iohannis susţine că este nevoie să fie luate multe măsuri pentru a avea siguranţa că în România nu va exista o criză alimentară şi că nu vor fi creşteri "peste măsură" la preţurile alimentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă el consideră că măsurile luate de către Guvern până în prezent pentru prevenirea unei crize alimentare sunt bune şi ce crede că ar putea fi îmbunătăţit.

"Măsurile luate până acum sunt primele măsuri, ele sunt în regulă, dar sunt încă insuficiente. Este nevoie de încă destul de multe măsuri pentru a avea siguranţa că în România nu vom avea o criză alimentară, în special, că nu vom avea creşteri peste măsură la preţurile pentru alimente. Şi am discutat cu premierul aceste chestiuni, există o preocupare serioasă pentru aceste chestiuni şi în perioada următoare vor veni noi măsuri care evident vor sprijini producţia şi, pe de altă parte, vor crea anumite rezerve care pot fi folosite atunci când situaţia se complică”, a transmis preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă nu avem depozite suficiente pentru a stoca alimentele şi dacă a discutat cu premierul despre acet lucru, Iohannis a răspuns: "Depozite avem, înauntru este încă puţin”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.