Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, după votul favorabil primit în COREPER de fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi pentru postul de procuror-şef european, că este o victorie importantă pentru România, obţinută în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura acesteia, pe care o numeşte ”un profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruţa Kövesi pentru poziţia de procuror şef al Parchetului European. Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanţial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experienţa şi competenţa doamnei Kövesi”, afirmă preşedintele.

El consideră că rezultatul de astăzi reprezintă ”o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obţinut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupţiei şi în apărarea statului de drept”.

”Aşa cum am acţionat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenţi şi profesionişti în funcţii de conducere la nivelul instituţiilor Uniunii Europene”, dă asigurări Iohannis.

Laura Codruţa Kovesi a primit joi, în COREPER, un vor favorabil pentru postul de procuror-şef european. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă anunţase că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi. Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la Europa FM, că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European în favoarea sa pentru prostul de procuror-şef european au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.