Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, că este "falsă" ideea pe care Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu încearcă să o "acrediteze", că el nu ar "digera" rezultatele votului din 11 decembrie, afirmând că PSD trebuie să guverneze, dar în mod responsabil. Preşedintele a avertizat că, dacă PSD nu rezolvă criza, va convoca o rundă de consultări politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedinţii celor două Camere încearcă să acrediteze în spaţiul public ideea că eu nu aş digera rezultatul votului şi că eu aş încerca să fac ceva să întorc acest rezultat. Afirmă că aş dori răsturnarea Guvernului legitim. Nu. Fals. Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum", a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că România are nevoie de un Guvern puternic, "nu care cu sfială execută ordinele de la partid". El a cerut şi ca Guvernul să lucreze transparent, predictibil, "la lumina zilei, nu noaptea pe furiş".

"Legiferaţi pentru România, daţi legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Conduceţi, cei care aţi câştigat alegerile, dar conduceţi responsabil", le-a mai spus Iohannis.

El a afirmat că sunt aşteptări mari din partea societăţii, iar alegătorii PSD se aşteaptă ca Guvernul să respecte promisiunile. Sunt aşteptări şi din partea mediului economic, a mai spus Iohannis, arătând că echilibrele macroeconomice trebuie păstrate, iar ţara trebuie să rămână un puternic aliat NATO şi UE.

"Nu vă bateţi joc de România. Suntem într-o situaţie macroeconomică foarte bună. Nu puneţi România în dificultate. (...) Lumea are mari aşteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim", a mai spus el.

Klaus Iohannis a avertizat că PSD, care a provocat această criză, trebuie să o rezolve "urgent", altfel va convoca o rundă de consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea "care sunt soluţiile posibile".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.