Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Sibiu, că Summitul „Iniţiativa celor Trei Mări”, la care sunt aşteptaţi şefi de state şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări, se va organiza ”pe datorie”, având în vedere reducerea bugetului Administraţiei Prezidenţiale. ” Aici ne duce Guvernul de incompetenţi” a spus Iohannis, precizând că este exclusă contramandarea evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, vineri, la Sibiu, cum va putea organiza Administraţia Prezidenţială Summit-ul celor trei mări, având în vedere micşorarea bugetului, şi a precizat că evenimentul va fi organizat ”pe datorie”.

„Vom organiza Summit-ul pe datorie. Aici ne duce Guvernul de incompetenţi, aşa că ne descurcăm. Summit-ul se va organiza, în bună parte, pur şi simplu pe datorie. Eu nu pot să anulez un Summit pentru care ne-am luptat toţi, şi diplomaţia română, şi eu, un Summit unde s-au făcut invitaţii de anul trecut”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a explicat că ”nu poate fi vorba” ca eveimentul să fie contramandat.

De finanţat din bugetul curent, dacă rămânem fără bani, aşa cum îşi doreşte PSD-ul, nu putem, şi atunci organizăm Summit-ul pe datorie”, a mai spus Iohannis.

În perioada 17-18 septembrie, la Bucureşti, va avea loc a treia ediţie a Summitului „Iniţiativa celor Trei Mări”, găzduit în acest an de România şi organizat de către Administraţia Prezidenţială.

La acest eveniment vor participa şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est: Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Croaţia, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonă, România, Republica Slovacă, Republica Slovenia şi Ungaria.

În cadrul Summitului I3M din anul 2018 va avea loc şi prima ediţie a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, această acţiune fiind un angajament al Declaraţiei Summitului Iniţiativei celor Trei Mări de la Varşovia din 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.