Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la prezentarea programului ”Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”, că în contextul socio-economic actual, tot mai complex, trebuie să ne adaptăm la noile condiţii, să devenim mai competitivi, mai flexibili, făcând din nou trimitere la modelul economic bazat exclusiv pe consum promovat de guvernările PSD. Iohannis a sublioniat că planul de relansare economică are obiective majore, care se pot atinge prin muncă şi dedicare, nu prin declaraţii populiste ale guvernanţilor din ultimii ani, rămase la nivel de promisiuni deşarte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu toţii traversăm o perioadă deosebit de dificilă, cu restricţii şi constrângeri ale căror efecte le-am resimtit din plin în plan sanitar, social, dar din păcate, economic. Chiar dacă avem de gestionat provocările actualei crize sanitare, trebuie să pregătim cele mai bune instrumente economice pentru a merge mai departe cu hotărâre şi optimism pentru a asigura dezvoltarea României. România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a scos în evidenţă lipsa cronică de preocupare şi viziune a guvernărilor anterioare. În acest context, activitatea Guvernului s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluţii. S-a reuşit gestionarea unei situaţii foarte complicate. De aceeaşi seriozitate şi implicare avem nevoie şi în continuare”, a declarat preşedintele.

În contextul socio-economic actual, tot mai complex, trebuie să ne adaptăm la noile condiţii, să devenim mai competitivi, mai flexibili. Traversăm o criză mondială fără precedent, iar răspunsurile noaptre trebuie să fie pe măsură, afirmă el.

”A venit azi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm pe plan economic să fie incluse într-un singur plan şi să turăm motoarele pe calea relansării economice. Aşa cum ştiţi, m-am implicat împreună cu premierul pentru cele mai bune măsuri pentru relansarea economică. Am susţinut de la bun început necesitatea uneI abordări proactive care să sprijine promovarea locurilor de muncă”, a declarat preşedintele. 

”În toamna anului trecut am propus o nouă viziune economică, România prosperităţii. Românii au arătat clar că îşi doresc o dezvoltare sănătoasă şi durabilă care să ofere speranţă şi predictibilitate pentru mediul real şi să ducă la o creştere sustenabilă a nivelului de trai”, a continuat Iohannis
El a afirmat că guvernările PSD din ultimii ani, cu un model economic bazat exclusiv pe consum au înşelat aşteptările românilor. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură de transport modernă şi europeană, de scoli moderne, de acces la reţeaua de gaze.
”În schimb, România e pe ultimul loc la calitatea drumurilor.  În ceea ce priveşte digitalizarea,  lucrurile stau la fel de rău. Ne situăm pe locul 26 în UE. Însă am realizat în această perioadă dificilă că ceea ce ani de zile a fost imposibil, a devenit iată posibil şi trebuie să se transforme cât mai curând în normalitate. Au fost găsite soluţii pentru digitalizarea în administraţia publică şi nu numai. Dragi români, avem o singură cale de a ne dezvolta economic, sănătos şi durabil – să investim în viitorul nostru şi să reclădim economia din temelii. Acesta e îndemnul pe care l-am lansat Guvernului. Numai prin investiţii vom putea relansa economia şi vom putea oferi speranţă întreprinzătorilor, dar în acelaşi timp angajatorilor”, a afirmat preşedintele.
Preşedintele a precizat că a lucrat împreună cu Guvernul pentru a se asigura că planul este fundamentat pe baze solide şi că include cele mai importante şi urgente proiecte de investiţii de care România are nevoie acum şi în viitor. Românii merită un sistem energetic puternic în plan naţional şi la nivel european. 
”Sunt obiective majore care se pot atinge prin muncă şi dedicare, nu prin declaraţii populiste ale guvernanţilor din ultimii ani, rămase la nivel de promisiuni deşarte. Guvenrul m-am asigurat că vor fi demarate noi proiecte consistente. Între acestea se află autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov şi Ploieşti-Comarnic-Suceava. Însă aceste proiecte necesită finanţare pe măsură. România nu mai are voie să rateze nicio oportunitate de finanţare. Este important să valorificăm cât mai bine mecanismele europene de finanţare, cum sunt iniţiativa SURE şi planul european de relansare economică”, a subliniat Klaus Iohannis.
”Am toată încrederea că împreună cu românii vom depăşi dificultăţilor actuale şi vom pune bazele României normale care să ne ofere un viitor mai bun în ţara noastră. Vă mulţumesc şi vă doresc succes şi spor la muncă”, a încheiat preşedintele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.