Preşedintele Klaus Iohannis, care participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, a declarat, joi, că va avea o discuţie cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe tema comisarului european. Iohannis a apreciat că Guvernul Dăncilă nu mai poate face o propunere în numele României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că va avea o discuţie cu Ursula von der Leyen pe tema comisarului european.

Întrebat dacă Guvernul Dăncilă ar mai putea face o nouă propunere, Iohannis a spus: ”Eu o să mă opun ferm la aşa ceva, pentru că un Guvern care a fost demis de drept în Parlament nu poate fă facă o propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei, în care, cu certitudine, acest Guvern nu va avea niciun rol” .

Iohannis a spus că nu va avansa nume de comisar în discuţia cu von der Leyen, dar i ca transmite foarte clar că nu va accepta ca ”un guvern demis sp facă o propunere care să fie şi acceptată”.

Iohannis a precizat că a mai discutat cu preşedintele ale al CE despre portofoliul României şi nu se aşteaptă la schimbarea acestuia.

De asemenea, întrebat dacă-i va cere preşedintelui ales al CE să aştepte învestirea unui nou Guvern în România, Iohannis a spus: ”Aceasta variantaideală. Eu sper să înţeleagă toate părţile implicate – n spăţă Parlamentul României – că nu putem să ne jucăm cu rgulile democraţiei. Cum ar fi asta să exste un prmi-ministru desemnat şi să nu se discute în Parlament două guverne. Este un scenariu greu de imaginat, care sper să nu devină realitate”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.