Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre mitingul pe care intenţionează să îl organizeze PSD, că o astfel de manifestaţie i-ar aminti de perioada comunismului. Preşedintele a subliniat că guvernanţii trebuie să pună mâna şi să muncească, să rezolve problemele ţării şi să lase demonstraţiile opoziţiei şi societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi se pare o ciudăţenie, ca să nu folosesc alte clasificări. Un miting organizat de guvernanţi ca să se autosusţină sau să se laude singuri? Astfel de manifestări am mai avut. Pe vremea comuniştilor am avut numai astfel de manifestări. Comuniştii au ştiut să organizeze tot felul de manifestări publice în care ni s-a asigurat un viitor de aur, în care ni s-a spus că Partidul Comunist Român este cel mai performant şi de fapt unicul partid din România şi o astfel de manifestare mi-ar aminti doar de acele vremuri”, a afirmat preşedintele Iohannis.

El a subliniat că, ”într-o democraţie, cei care sunt la guvernare, care au majoritatea (trebuie) să pună mâna şi să muncească, să facă viaţa omenilor mai bună, să rezolve problemele ţării şi să lase demonstraţiile opoziţiei şi societăţii, ONG-urilor”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Nu au ce manifesta cei de la putere. Mi se pare ciudat şi puţin caraghios”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat, miercuri, că detaliile organizatorice privind mitingul PSD din Capitală vor fi stabilite într-un cadru statutar şi vor fi anunţate apoi, ea susţinând că există "o dorinţă şi o solicitare din ce în ce mai puternică" a organizaţiilor din teritoriu şi a membrilor partidului de a organiza această manifestaţie. Ea a mai spus că PSD are ce arăta inclusiv în acest plan, nefiind "un partid de buzunar nou înfiinţat, ca altele".

Mitingul PSD va fi organizat în Capitală în 9 iunie, iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că în paralel vor fi acţiuni similare în întreaga ţară.

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu afirma marţi că, "la nivel simbolic", manifestaţia trebuie organizată tot în Piaţa Victoriei, "pentru că s-a creat undeva imaginea că Piaţa Victoriei ar aparţine numai anumitor manifestanţi, iar lucrul acesta nu este adevărat". 

Până acum, PSD nu a făcut un anunţ oficial cu privire la organizarea acestui miting.

Tot sâmbătă, 9 iunie, între orele 17.30-20.30 este programat Marşul Bucharest Pride 2018, organizat de asociaţia Accept, pentru respectarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender. Marşul va avea loc pe traseul Piaţa Victoriei- Piaţa Universităţii.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.