Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă România, la fel ca reprezentanţii Comisiei Europene, va da în judecată compania AstraZeneca pentru faptul că a întârziat cu livrarea dozelor de vaccin anti-COVID, că aceste contracte au fost făcute cu CE, însă e dezamăgitor căa fost făcută contractarea şi nu a fost respectată de către furnizor. „Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea aşa de simplu”, a adăugat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Despre AstraZeneca, contractele au fost făcute de Comisie şi, în consecinţă, vom vedea cum se poate structura cel mai bine acest demers. Este, evident, dezamăgitor că s-a făcut o contractare care nu a fost respectată de furnizor. Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea pur şi simplu.”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat la vizita în Parcul Natural Văcăreşti, cu ocazia Zilei Pământului dacă şi România va da în judecată compania AstraZeneca pentru întârzierea livrării vaccinurilor împotriva COVID. 

Comisia Europeană vrea să dea în judecată AstraZeneca, din cauza întârzierilor în livrarea vaccinului anti-coronavirus, potrivit site-ului politico.eu. Problema a fost discutată la o reuniune a ambasadorilor din ţările UE, în care majoritatea s-a pronunţat pentru acţionarea în instanţă.

Unul dintre diplomaţii care au participat la reuniunea ambasadorilor europeni, citat de site-ul menţionat, a explicat că scopul acestei proceduri judiciare este de a determina compania AstraZeneca să îşi respecte obligaţiile contractuale şi să furnizeze dozele de vaccin anti-COVID convenite cu Uniunea Europeană.

Alţi doi ambasadori, al căror nume nu este dezvăluit, susţin că a fost fixat un termen limită pentru sfârşitul acestei săptămâni, când statele membre ale Uniunii Europene trebuie să semneze pentru acţionarea în judecată a companiei AstraZeneca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.