Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este un lucru bun redeschiderea dosarului privind violenţele din 10 august. Şeful statului a precizat că are încredere în justiţie şi este convins că cei responsabili vor fi traşi la răspundere. Chestionat dacă ar mai numi-o pe Giorgiana Hosu la şefia DIICOT, dacă s-ar putea întoarce în timp, Iohannis a spus:„Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a permis abuzurile şi gazarea de la 10 august”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Daţi-mi voie să constat că dosarul a fost întors, ceea ce este un lucru bun şi dacă vă amintiţi, acum o săptămână m-a întrebat cineva ce părere am şi am spus că mi-aş dori să se cerceteze mai cu atenţie acest lucru. Persoana menţionată a decis redeschiderea parţială a dosarului. Mai mult nu am ce să spun”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre subiect într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă ar mai numi-o pe Giorgiana Hosu la şefia DIICOT, în contextul în care CSM a dat atunci aviz negativ şi a fost criticată de mai multe asociaţii de magistraţi, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: „Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă care a permis abuzurile şi gazarea de la 10 august. Dar ele s-au întâmplat. E destul de rău că durează atât de mult, dar important pentru mine e ca adevăraţii vinovaţi să fie traşi la răspundere. Am încredere în justiţie şi sunt convins că cei responsabili vor fi traşi la răspundere şi până la urmă asta cred că contează”.

Procurorul-şef al DIICOT a admis, marţi, plângerile formulate împotriva Ordonanţei din 26 iunie 2020, care clasa parţial acuzaţii din Dosarul 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale. Şefii Jandarmeriei sunt din nou vizaţi de anchetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.