Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, referitor la decizia Curţii Constituţionale privind revocarea şefei DNA, că astăzi se află încă în săptămâna în care citeşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi este încă săptămâna în care citim, parcă aşa m-am exprimat”, a răspuns Iohannis unei întrebări pe această temă.

În ceea ce va face săptămâna viitoare, preşedintele a spus că despre acest lucru va vorbi săptămâna viitoare.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, dacă a terminat de citit motivarea deciziei CCR în privinţa revocării şefei DNA, el replicând: ”Şi această săptămână este dedicată cititului”.

În 12 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară "va duce mai aproape de adevăr". El a mai afirmat că PSD "încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere" şi că este evident că decizia CCR "vine exact în linia PSD de amputare a puterilor preşedintelui". 

Întrebat de mai multe ori dacă va semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, şeful statului a afirmat că va reacţiona într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aştepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se aşteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două. El a mai spus că "nu va exista nicio suspendare" a sa, pentru că nu există niciun temei pentru un astfel de demers. 
 
De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că, după publicarea motivării deciziei CCR, este nevoie de o dezbatere amplă la care să participe toţi cei interesaţi, pentru că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări ale căror răspunsuri sunt esenţiale pentru arhitectura statului: Care mai este statutul procurorilor în România? Avem un nou superministru al Justiţiei care decide şi preşedintele execută? Ce mai este CSM? Preşedintele a aprecizat că un referendum ar putea fi organizat la finalul acestei dezbateri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.